Over Mij

Hoe het ooit begon...

 

Vanaf mijn zesde jaar (1982) ben ik actief bezig met paarden en de paardensport.

In de loop der jaren werd mijn betrokkenheid steeds intensiever en werden de nodige sportieve successen behaald in zowel de spring- als de dressuursport.

Als gevolg van deze successen kwamen er regelmatig verzoeken van mensen om paarden voor ze te rijden. Door mond-tot-mond reclame van tevreden klanten ben ik dit steeds meer gaan doen

 

Na de 3 fases van de ORUN Instructeurs Cursus te hebben afgerond, ben ik in 1996 officieel met mijn bedrijf Dressuur en Trainingsstal Laura Zwart begonnen.

 

Het winnen van o.a. de VSN Trofee en het feit dat ik in 2001 werd geselecteerd voor het "Rabobank Talenten Team" gaven een extra impuls. Hierdoor gingen de ontwikkelingen zodanig snel dat werd besloten om de activiteiten verder uit te breiden en te professionaliseren. Dit werd mogelijk gemaakt door de verhuizing naar Steenbergen, waar 24 boxen beschikbaar waren.

In deze periode werd ik meerdere malen Drents kampioen.

 

In 2004 verhuisden wij het bedrijf opnieuw. Deze keer naar Oosterwolde, waar we de ruimte kregen om het bedrijf volledig naar eigen wens uit te bouwen.

 

Door de vele contacten in de paardenbranche en de in de loop der jaren

verzamelde kennis, is van lieverlee de handels activiteit ook een steeds belangrijkere rol gaan spelen.

In 2015 ben ik met Horses2Fly Zandokan opgenomen in het project

"Mei Grand Prix nei Grand Prix".

 

Dit is een ambitieus plan om talentvolle Friese ruiters en amazones methun kwaliteitsvolle paarden naar het hoogste niveau te helpen.

 

Friesland beschikt over beide, maar de sleutel tot de top is gevonden in het aantrekken van een topinstructeur en financiële ondersteuning.

 

In 2017 ben ik opnieuw geselecteerd voor MGPNGP 2.0, ditmaal met de Mersken Lumen Express